+36 46 kattints kattints 3529 Miskolc, Bottyán János utca 3.

Pályázataink klinkánk fejlődéséért

   

 

Sajtóközlemény

BEFEJEZŐDÖTT AZ AA-MED KFT. ÚJ SZOLGÁLTATÁSÁNAK KIALAKÍTÁSA
 

Az AA-Med Kft. 2020. június 4 2-án támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása keretében GINOP-1.2.8-20-2020-01899 kódszámmal. A kérelmet 2020. szeptember 18-án jóváhagyta a Gazdaságfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 65,02 %-os támogatottság mellett 49.500.000 Ft támogatásra vált jogosulttá.

A beruházás keretében beszerzésre került egy Olympus Optera Videoendoszkóp rendszer, altatógéppel. A videoendoszkóp rendszerrel az emésztőszervek rutin és terápiás vizsgálatát lehet elvégezni. A géppel elvégezhető gasztroenterológiai vizsgálatok a gyomortükrözés és a vastagbéltükrözés, melyet az altatógépnek köszönhetően kevésbé fájdalmas módon altatásban is el tudnak majd végezni. A fokozottan kockázatveszélyes altatási eljárások közül a felületes bódult altatást fogják alkalmazni ezekhez a vizsgálatokhoz.

A videoendoszkóp működéséhez szükséges volt beszerezni 2 db Dräger Atlan A350 altató munkaállomást. Ezt a készüléket felnőtt páciensek, gyermek páciensek és újszülöttek altatására tervezték. A készülék használható gépi lélegeztetéshez, kézi lélegeztetéshez, nyomástámogatott spontán légzéshez és spontán légzéshez.

A gépek beszerzésével kibővül az elvégezhető szakrendelések száma a gasztroenterológiai vizsgálattal, aminek köszönhetően folyamatosan igény lesz a szakrendelés működtetéséhez, a gép üzemeltetéséhez szükség szakmai személyzet biztosítására. Ez legalább 5 fő számára hosszú távon munkalehetőséget biztosít.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: AA-MED Orvosi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A projekt címe: Az AA-Med Kft technológiai korszerűsítése

A szerződött támogatás összege: 49.500.000 Ft

A támogatás mértéke: 65,02 %

A projekt kezdésének dátuma: 2020. 12. 22.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01899

 

AA-MED Kft. szakorvosi járóbetegellátásának eszközbeszerzése

2019.05.09.

Az AA-MED Kft. 2017. június 2-án támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program A Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében című GINOP-1.2.3-8-3-4-16 kódszámú felhívásra. A kérelmet 2018. július 10-én jóváhagyta a Gazdaságfejlesztési Program Irányító Hatósága, így 30%-os támogatottság mellett 9,1 M Ft vissza nem térítendő támogatásban, valamint 60% (18,1 M Ft) kedvező kamatozású hitelben részesült.

A beszerzésre kerülő ultrahang készülékek segítséget nyújtanak a magasabb szintű szakorvosi ellátás elősegítéséhez és a várólisták csökkentéséhez. Az ultrahang berendezések manapság az egyik leghasznosabb, betegekre veszélytelen alapvető vizsgáló módszert tesznek lehetővé.

Beszerzésre került eszközök:
• PHILIPS AFFINITI 50 digitális ultrahang készülék,
• PHILIPS CX50 hordozható ultrahang készülék.

A fejlesztés eredményeként a vállalkozás szolgáltatási tevékenysége kiegészült, és a Tokaji kistérség lakosainak nem szükséges a megyeszékhelyre utazniuk a diagnosztikai szolgáltatás igénybevétele miatt. A fejlesztés további üzleti lehetőségeket eredményez a telephely szolgáltatásának, szakorvosi óraszámának fejlesztésével, és gyorsabb, a legkorszerűbb technológia alkalmazásával pontosabb munkavégzést, amely hozzájárul a nyereség növekedéséhez és a foglalkoztatás bővítéséhez.
A korszerűsítés során jelentős kapacitásbővítés valósul meg, amely hozzájárult cégünk technológiai fejlesztéséhez.
A projektről bővebb információt a www.aa-med.hu oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Kedvezményezett neve: AA-MED ORVOSI KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.

A projekt címe: AA-MED Kft. szakorvosi járóbetegellátásának eszközbeszerzése.

A szerződött támogatás összege: 9.063.000 Ft

A vissza nem térítendő támogatás mértéke: 30 %

A projekt kezdésének dátuma: 2018. augusztus 27.

A projekt befejezésének dátuma: 2019.május 09.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00540

 

MODERN ESZKÖZÖK BESZERZÉSE

2018.06.25.

Az AA-MED Orvosi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül „Modern diagnosztikai eszközök beszerzése” című GINOP-2.1.8-17.-2017-01638 azonosító számú pályázatával 5,9 millió forint összegű európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert.

Ezen pályázat keretén belül került beszerzésre egy Fujifilm T foszforlemezes kiolvasó, valamint egy Fujifilm D-EVO II G 35 direkt digitális detektor.

A projekt célja, hogy járóbeteg ellátási szolgáltatásunkhoz kapcsolódóan fejlett és innovatív technológiát használó képalkotó diagnosztikai berendezések kerültek beszerzésre, ezzel hozzájárulva a betegségek megelőzéséhez és a legoptimálisabb kezelési módszerek kiválasztásához.

Az AA-MED Kft. 2006. október 01. óta végzi a miskolci lakosok radiológiai ellátását. A projekt során beszerzett eszközökkel a társaság tevékenységeihez kapcsolódóan lényegesen jobb minőségű szolgáltatás jött létre. A pályázat a diagnosztikai folyamatokban hozott egyrészt minőségi változást, másrészt gyorsabbá teszi a munkafolyamatot, ezáltal több páciens ellátását teszi lehetővé.

Szakmai cikkeink

Ismerje meg legújabb híreinket és olvasson hasznos egészségmegőrzést és prevenciót támogató tanácsainkról.

Egészségmegőrzés

Egészségmegőrzés - Milyen vizsgálatokat végeztessünk el?

Teljes vérkép vizsgálat   A teljes vérkép az egyik leggyakoribb teszt, amelyet az emberi testen végeznek. A teszt számos betegség jelét képes kimutatni, de általános képet is adhat az orvosoknak a páciens egészségi állapotáról. Ez utóbbi miatt akkor is érdemes ezt a vizsgálatot kérni, ha a betegnek nincs panasza.   Mikor érdemes ezt a tesztet elvégeztetni?     Évente egyszer a máj- és veseműködés mellett javasolt a szervezet zsír- és hormonháztartásának vér- és vizeletértékeinek ellenőrzése. Vérvizsgálatot és reggeli vizeletmintát igényel. Terhesség alatt nagyon fontos szerepe van a vérvizsgálatnak, így viszonylag könnyen nyomon követhetjük a testünkben végbemenő változásokat, és szükség szerint gyógyszeres kezeléssel, diétával és akár kiegészítőkkel is segíthetünk az egészség helyreállításában.   Hormon vizsgálat   Számtalan testi tünetet okoz valamilyen hormonális egyensúlyhiány. Az egyik legfontosabb hormontermelő szervünk a pajzsmirigy. Működését az agyalapi mirigy által termelt pajzsmirigy-stimuláló hormon (TSH) szabályozza. Ennek eredményeként megnövekszik a bélrendszer jódfelvétele és a keringő pajzsmirigyhormonok L-tiroxin (T4) és L-trijódtironin (T3) szintje.   Hasi ultrahang   A hasi ultrahang kutatás a hasüreg szerveit elemzi (pl. máj, epehólyag, lép és a vese). A belgyógyászati, továbbá gasztroenterológiai kivizsgálások részeként sok esetben felmerül az ultrahangos diagnosztika, hiszen támogatásával a has-, valamint kismedence bizonyos szerveiről teljesen pontos információkhoz juthatunk. A hasi ultrahang vizsgálattal kimutathatók egyes szervi rendellenességek, az epekövesség, a vesekövesség, hasüregi ciszták, esetleg tályogok, gyulladásos megbetegedések, daganatok.         Bőrgyógyászat   A bőrgyógyászat a bőr megbetegségeivel, azok tüneteivel és gyógyításával foglalkozik. A szimptómák okán több ponton érintkezik társszakmákkal, mint a belgyógyászat, allergológia, patológia (szövettan), mikrobiológia (bakterológia, virológia, mikológia), továbbá különleges labordiagnosztika. A bőrgyógyász feladatai közé tartozik, hogy kezelje a bőr, a körmök, a haj betegséget is. A bőrgyógyászat lényeges területe a bőrrák szűrése is, valamint a bőr jóindulatú elváltozásainak elkülönítése. Az anyajegyek évenkénti szűrése akkor is javasolt, ha nincsen semmilyen panasz, mert a bőrrák- ezen belül a legveszélyesebb csoport a melanoma malignum időben történő felfedezése életeket menthet.   Időpontfoglalásért kattintson az alábbi linkre:  https://miskolcklinika.hu/idopontfoglalas.html
Éves szűrővizsgálatok

Szűrővizsgálatok: Miket végeztessünk el minden évben?

Azok számára, akiknek a családjában fordult már elő komolyabb betegség, a rendszeres szűrések kiemelten fontosak.  Önmagunk folyamatos figyelésére is érdemes időt szakítanunk – például az anyajegyek, az emlők és a herék rendszeres önvizsgálatára. Ha bármilyen elváltozást tapasztalunk, akkor érdemes mielőbb orvoshoz fordulnunk. Emellett rendkívül sokat segíthet, ha rendszeresen eljárunk szűrővizsgálatokra. Lássuk, mik azok a szűrések, amelyeket érdemes évente elvégeztetnünk! Laborvizsgálatok Évente egyszer célszerű egy teljes laboratóriumi vizsgálatot is elvégeztetnünk, mely magába foglalja a teljes vérképet, az anyagcsere paramétereit, a máj és a vese funkcióinak, valamint a vizelet vizsgálatát. Ezen értékekből kikövetkeztethetővé válik egészségügyi állapota, valamint az esetleges megbetegedések, mely által pontosan tudhatja, milyen szakorvoshoz kell fordulnia és milyen további vizsgálatokon érdemes részt vennie. Nőgyógyászati vizsgálatok Évente egyszer minden nőnek célszerű részt vennie méhnyakrák szűrésen, továbbá a mammográfiai vizsgálatok is kiemelten fontosak 30 és 45 éves kor között kétévente, 50 éves kor felett pedig évről évre. Mindezek fájdalommentes vizsgálatok, azonban akinek a családjában fordult már elő ilyen daganatos betegség, azoknak kortól függetlenül évente javasolt az orvosi vizsgálat elvégeztetése. Urológiai vizsgálatok A férfiak számára 40 éves kor felett évente ajánlott felkeresni egy urológus szakorvost prosztataszűrés céljából. A férfiak számára a herék vizsgálata és a prosztataszűrés ugyanolyan mértékben fontos, mint a nők számára a nőgyógyászati vizsgálatok. Ha a családban fordult már elő ilyen jellegű megbetegedés, akkor a fiatalabbak számára is mindenképp fontos a rendszeres szűrővizsgálat.  Mindezek mellett az urológus a vesék állapotát és a nemiszerveket is vizsgálja, mely vizsgálat által számos betegség, illetve kóros elváltozás kiszűrhetővé válik. Anyajegyszűrés Anyajegyeinket érdemes folyamatosan figyelnünk, védenünk a napsugaraktól és az esetleges sérülésektől. A legveszélyeztetebbek ezen területen a világos bőrűek, a sok anyajeggyel rendelkezők, illetve azok, akik sok időt töltenek a napon. A bőr daganatos elváltozásai egyre gyakrabban fordulnak elő, így érdemes évente részt vennünk anyajegy szűrésen.  Ezen alkalmakkor a szakorvos átvizsgálja az összes anyajegyet, mely vizsgálat által az összes elváltozást képes kiszűrni.  Tüdőszűrés 25 éves kor felett minden évben érdemes részt vennünk tüdőszűrésen, mely vizsgálat alkalmával a TBC és egyéb tüdőbetegségek mellett a szakorvos képet kap szívünk és nagy ereink állapotáról is. Emellett a szűrővizsgálat az adott területeket érintő daganatos megbetegedések kiszűrésére is alkalmas. A vizsgálat kifejezetten fontos a dohányzók, illetve azok számára, akiknek a családjában korábban fordult már elő tüdőrák és egyéb légzőszervi megbetegedés, számukra ugyanis a rizikófaktor jóval magasabb. Csontsűrűségvizsgálat A csontsűrűségvizsgálat elsősorban az idősebb korosztály számára fontos. 60 éves kor fölött legalább kétévente egyszer, de akár évente érdemes ellátogatnunk csontsűrűségvizsgálatra, hogy feltérképezhessük csontjaink állapotát. A nők esetében fokozottan jellemző a csontsűrűség drasztikus csökkenése a klimax időszakát követően. Belgyógyászati vizsgálatok A belgyógyászatnak számos ága van, melyek közül a hasi és kismedencei ultrahangos vizsgálat az, melyre 40 éves kor fölött évente egyszer érdemes ellátogatni. Ezen vizsgálaton a más, a vesék, az epehólyag, a hasnyálmirigy, a lép és a kismedencei szervek vizsgálata történik ultrahang segítségével. Emellett fontos megemlítenünk az endoszkópos vizsgálatot is, mely a vastag- és a végbél megbetegedéseinek kimutatására szolgál. Erre a vizsgálatra 45 éves kor felett 2-3, míg 65 éves kortól 1 évente érdemes ellátogatnunk. Panasz esetén érdemes továbbá azonnali EKG vizsgálatot is kérnünk, amely a szív működését hivatott feltérképezni. Ha panaszaink nincsenek, akkor évente elég részt vennünk egy vizsgálaton.
Koronavírus vizsgálatok

Melyik koronavírus vizsgálat mire való?

SARS-COV PCR teszt A SARS-COV PCR vizsgálat nagy pontossággal, a fertőzés fellépését követően a lehető legkorábbi időpontban jelzi a vírus jelenlétét. A teszt jelzési időpontja egyénenként minimálisan eltérő lehet, azt azonban bizonyossággal állíthatjuk, hogy a fertőzést követő 3-4. naptól a teszt már megbízhatóan detektálhatja a vírust.  A teszt elvégzése nagy segítséget jelenthet mindenki számára, aki rendszeresen mozog közösségekben – munkahelyen, baráti társaságban – hiszen a fertőzés korai kiszűrésével a megfertőzött, fertőzésgyanús betegek korán elkülöníthetők, így könnyen megelőzhetővé válik a betegség terjedése. Fontos megjegyeznünk, hogy a PCR teszttel az aktív betegséget tudjuk kimutatni, illetve, hogy a tünetmentes vagy enyhébb tüneteket mutató betegek tesztjei akár 8, míg a súlyosabb tüneteket produkáló páciensek tesztjei 11napig, vagy akár egy hónapig is pozitív eredményt mutathatnak. Kiknek ajánljuk? A SARS-COV PCR tesztet elsősorban azoknak a pácienseinknek ajánljuk, akik nincsenek beoltva, nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, vagy tünetet produkálnak és igazolni szeretnék a koronavírus fertőzést. Hasznos lehet továbbá mindenki számára, akik esetleges fertőzés esetén időben szeretnék magukat elkülöníteni munkatársaiktól, családtagjaiktól, barátaiktól, hogy így megakadályozhassák a fertőzés tovább terjedését. SARS-COV antigén Rapid teszt Jelen tesztünk szintén az aktuális fertőzöttség kimutatására szolgál, így az állapítható meg alkalmazásával, hogy a páciens fertőzött-e a teszt elvégzésének pillanatában korona vírussal. Kiknek ajánljuk? SARS-COV antigén Rapid tesztünket azon pácienseinknek ajánljuk, akik arra kíváncsiak, hogy jelen pillanatban koronavírus fertőzöttség alatt állnak-e, illetve azoknak, akiknek a teszteredményre határátlépéshez, vagy rendezvényen való részvételhez van szükségük. SARS-COV ellenanyagszint mérés Ez a teszt a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus antitestek jelenlétét – vagy annak hiányát – hivatott kimutatni. A teszt a fertőzést követő 10-14 napban még negatív értéket mutat, míg nem indul meg a beteg szervezetében az ellenanyag termelés. Ennek értelmében tehát a teszt nem alkalmas a fertőzöttség korai kimutatására.  A teszt elvégzése mindazok számára hasznos lehet, akik korábban már átestek a betegségen – akár tünetekkel, akár tünetmentesen – mind pedig azok számára akik megkapták a védőoltást és így került ellenanyag a szervezetükbe.  A tesztet érdemes azonban időről időre újra elvégezni, hogy nyomon tudjuk követni az immunitás fennmaradásának időtartamát. Kiknek ajánljuk? Azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik átestek a betegségen, vagy megkapták a védőoltást és kíváncsiak az ellenanyag szintjükre. Az eredmény védettségi igazolvány igénylésére is alkalmas. Post-Covid csomag Post-Covid vizsgálati csomagunk azon szervspecifikus vizsgálatokat tartalmazza, melyek a betegség után visszamaradt problémákat vizsgálják. Így például a máj- és vesefunkciók működését, a gyulladásos paraméterek, az enzimek, a sepsis marker, illetve a mikro- és makro embolia értékét mutatja ki.  Kiknek ajánljuk? A Post-Covid csomagunkat azoknak a betegeknek ajánljuk, akik átestek a fertőzésen, és még hetek, hónapok óta rosszul érzik magukat, valamint tüneteket produkálnak.  
Időpontkérés